Ученичка се метна на теглича на трамвай в центъра на София

Момиче яхна "тройката" по бул. "Стамболийски" заради опасно интернет предизвикателство

Ексклузивно
17:02 - 11 Април 2019
2490
Ученичка се метна на теглича на трамвай в центъра на София

На странна и плашеща гледка се натъкна участник в изключително популярната фейсбук група "Забелязано в София". Тийнейджърка с ученическа чанта издебва в движение по бул. "Ал. Стамболийски" трамвай по линия №3 и с риск за живота си се мята на задния теглич. Пътува така три спирки и на бегом изчезва около пазара "Димитър Петков".

Според други свидетели на гледката, в района подобни случаи са ежедневие от началото на седмицата. Те твърдят, че става въпрос за ученици от близкото 30 СОУ, които си уреждат опасни за живота игри. Хората твърдят, че става въпрос за  опасното предизвикателство "Син кит", което вече взе десетки жертви сред подрастващите преди всичко в Русия, но и в Централна Европа и съседна Турция.

Lupa.bg се свърза с пресцентъра на МВР, откъдето ни съобщиха, че нямат данни зловещата игра да се практикува в центъра на София. Все пак предупреждаваме читателите си да обърнат по-специално внимание на децата си, ако забележат признаци на неуравновесено поведение.

Смята се, че психологическата игра "Син кит" е насочена към младежи, чиято психика не е укрепнала и ги предизвиква да предприемат действия, които могат да доведат до наранявания или смърт. Тийнейджърите постепенно се въвличат, като в много случаи изпращаните по интернет инструкции накрая ги подтикват да извършат самоубийство.
Психолозите съветват родителите да предупредят децата си да не получават и следват каквито и да е инструкции за поведението си от непознати в интернет.