Уникално! Селски кмет хванал 2 кила кока в кафе

Като полицай Ивелин Розинов научил, че старците в родното му с. Върбовка се държат неадеватно след „доза кофеин“

Ексклузивно
17:05 - 09 Февруари 2020
5726
Уникално! Селски кмет хванал 2 кила кока в кафе

Уникална случва във великотърновското с. Върбовка! Кметът Ивелин Розинов спипал 2 кила от най-скъпата дрога – кокаин, в пакет кафе, след като местните старци започнали да се държат неадекватно след сутрешната порция „кофеин“.

Един от най-колоритните местни управници, избран от квотата на ДПС, управлява с твърда ръка - всяка вечер прави обиколки и с личния си автомобил из повереното му населено място, за да пази спокойствието на жителите, съобщи в. „Борба”.

Ивелин Розинов се е отказал и от депутатско място на последните парламентарни избори в полза на друг, за остане в родния си край. 57-годишният мъж е сбъднал една от мечтите си – да управлява родното си село, и сега е кмет първи мандат.

Той победи „вечния” кмет на най-голямото павликенско село Антон Антонов, който управлява цели 20 години. На предишната надпревара за поста Розинов пак е бил кандидат, но не е успял да пребори Антонов. Сега успява да вземе почти сто гласа повече от него на първи тур и да го измести.

Ивелин Розинов твърди, че е от обикновено семейство и родителите му са работили в павликенските предприятия „Заря” и „Унипак”, но баща му не е вече сред живите.

Винаги е искал да стане полицай, да носи униформа и да се грижи за хората. Смятал, че в рода му няма служители на МВР, но открил, че вуйчото на баща му е бил дълги години милиционер.

Щастливо женен за Стиляна. С нея имат двама близнаци, които си имат свои семейства. Кметът на Върбовка е щастлив дядо на четирима внуци, двама от които се казват Ивелин и Ивелина.

Ивелин е бил полицай цели 23 години, напуснал заради навършени години за пенсия. Да работи в МВР е била детската му мечта, която той описал в съчинение като ученик във Върбовка. Тетрадката още се пази от учителката му Янка Христова, която дълги години я е показвала на своите следващи ученици.

В съчинението си момчето написало, че иска да е полицай, за да лови лошите и да пази добрите хора. После желанието му се сбъднало и станал полицейски инспектор и „момче за всичко” в управлението в Павликени. Напуска през 2012 г.

Най-големият му удар става през 1999 г., когато научава, че в негово село тарикат предлага „весело кафе.

Инспекторът отговаря за Върбовка, Димча, а последните две години от службата си - и за Павликени. Като местен човек полицаят отива на проверка за въпросното кафе, което весели по странен начин хората.

Оказва се, че 2 кг кафе на зърна са пратени от Южна Америка от сина на жителка на Върбовка. Жената, която вече е към 90-годишна, не знае, че между зърната има и кокаин. Пратката е трябвало да бъде взета от някого, но инспекторът развалил далаверата.

„Този удар е публична тайна, но аз сега мога да говоря за него. Пробваха да прекарат два килограма чист кокаин от Южна Америка. Пратката бе маскирана в кафе на зърна за майката на пласьора. Аз получих информация, че възрастните хора се държат доста неадекватно.

Тогава прибрахме това кафе и се оказа, че това е най-чистият кокаин за онова време. Синът изпращач така и не се появил от чужбина и за него не знам нищо и до днес. Хубавото беше, че развалихме бизнеса с дрогата и прибрахме пратката”, разказва днес Ивелин Розинов.

При друг случай заловил беглец от затвора. Полицаят имал снимка, но бандитът така и не заподозрял, че сяда на по бира точно с полицай. Двамата се заприказвали пред къщата на Розинов в селото и затворникът бил поканен да изпият още по една.

После почерпката приключила с белезници и арест. Беглецът бил изчезнал от затвора в Стара Загора и после бил върнат отново там. Същата година Ивелин Розинов участвал и в залавянето на друг затворник, който се укрил в Дъскот.