Уругвай ликува - на Световно е! Бразилия попиля Чили в голова фиеста (ВИДЕО)

Спорт
11:49 - 25 Март 2022
1812
Уругвай ликува - на Световно е! Бразилия попиля Чили в голова фиеста (ВИДЕО)

Уругвай се наложи с минималното 1:0 при домакинството на Перу в световните квалификации в зона Южна Америка. По този начин „урусите“ се класираха за Световното първенство в Катар.

Единственият гол в двубоя реализира Джорджан Де Араскаета в 42-ата минута.

По този начин Уругвай събра 25 точки и е недостижим от следващите го отбори.

Въпреки поражението, Перу остана на петото място с 21 точки и има всички шансове да се класира за решаващия бараж срещу отбора от зона Азия. В последния си мач от световните квалификации перуанците са домакини на Парагвай, който вече не се бори за нищо.

Колумбия спечели с 3:0 срещу Боливия на стадион „Метрополитано Роберто Мелендес“ в Баранкия и по този начин съхрани минималните си шансове да грабне петото място и да стигне до заветния бараж.

Новата перла на Ливърпул Луис Диас изведе Колумбия напред в резултата в 39-ата минута.

Мигел Борха удвои преднината на домакините, а крайното 3:0 бе оформено от Матеус Урибе.

Така Колумбия заема шесто място в класирането с 20 точки, а в последния мач от квалификациите гостува на Венецуела. Колумбийците при всички положения ще трябва да чакат грешка на Перу, ако искат да се класират за решаващия бараж.

Бразилия разби Чили с 4:0 като домакин и по този начин „Ла Роха“ е на път да пропусне големия форум в Катар.

Неймар се разписа от дузпа в 44-ата минута, а в добавеното време на първата част Винисиус Жуниор вкара за 2:0.

През второто полувреме точни за бразилците бяха Филипе Коутиньо и Ричарлисон.

Чили е в най-неблагоприятна позиция в битката за петото място, което дава участие на бараж за класиране на Мондиал 2022. „Ла Роха“ трябва да чака грешки на Перу и Колумбия, а в същото време на всяка цена да преследва победа в последния кръг от световните квалификации срещу Уругвай, който вече се класира за турнира в Катар.

Бразилия остава единственият тим в световния футбол, който не е пропускал участие на световно първенство от 1930 година насам.