Валери Симеонов: Борисов се разделя с най-верните си

Лидерът на НФСБ нарече оставките в кабинета заради апартаментите "просташки лов на вещици"

Новини
13:24 - 24 Март 2019
2176
Валери Симеонов: Борисов се разделя с най-верните си

Лидерът на НФСБ и съпредседател на Обединените патриоти Валери Симеонов обяви, че оставките в кабинета "Борисов" били чист лов на вещици и нямало никакво основание за тях, особено по отношение на правосъдния министър Цецка Цачева. Той обвини премиера за това, че се разделял с хората от властта, които му вършели най-много работа.

"Няма абсолютно никакво основание за оставката на Цецка Цачева, специално тя е един от най-почтените и неукорими в своята дейност политици", обяви Симеонов. 

За Симеонов резултатът от "Апартаментгейт" бил просташки лов на вещици, който му напомнял за т.нар. Народен съд след 9 септември '44-а. "Няма абсолютно никакво основание, всяка имотна сделка е въпрос на договаряне между двете страни и когато няма нарушение на закона, не знам кой с какви мръсни ботуши ще гази в личния живот на хората", добави НФСБ лидерът. Нещо повече, според него обществото тотално е превъртяло, щом у политик като Цачева се търсела вина защо си е продал апартаментите. 

"Не знам как тази партия съществува с такъв лидер, който е готов да хвърли всеки в бездната само и само да продължи да се кандилка отгоре на властта. За съжаление обаче, в политиката не е достатъчно само да се кандилкаш, да се балансираш отгоре на властта, а да вършиш някаква работа. Какво прави той? В момента предателски мълчи и не защитава хората, които му вършат най-много работа", каза още Валери Симеонов.