Валери Симеонов : Купих имота 50 пъти над данъчната оценка

Шефът на НФСБ твърди, че лично той не си е купил и "кучешка колиба"

Новини
09:31 - 24 Април 2019
1564
Валери Симеонов: Купих имота 50 пъти над данъчната оценка

„Купих имота на цена 50 пъти над данъчната оценка! Едната част на имота е наша, а другата е на "СКАТ". Определи ми се цена от 200 евро на квадрат и аз не бях съгласен. Поисках оценката да бъде завишена тройно и купих терена за 930 евро на квадрат, като сам пожелах това.“ Така се защити лидерът на НФСБ Валери Симеонов в ефира на Би Ти Ви по повод обвиненията, от че и той е част аферата „Апартаментгейт“ и е купил имоти на занижени цени.

Симеонов се закани, че този, който е подал сигнала за злоупотреба с имоти от негова страна, ще бъде съден.

„Всичките тия твърдения са лъжа. Недейте да ровите, където няма нищо. Купил съм имот от общината, която продава на много по-ниски цени. В центъра на Бургас се продават терени за по 300 евро на квадрат.“, обясни кандидатът за евродепутат.

Симеонов разясни, че дълго време фирмата му не е строила там, защото не е имал финансова възможност. Впоследствие е сключен договор с фирма, построена е сграда, като идеята била да се продадат апартаменти, с които да си върне парите. В крайна сметка СКАТ не си е върнала инвестираните в земя пари, твърди Симеонов.  

Шефът на патриотите размаха документ, за да покаже коя част от имота е собственост на телевизията и подчерта, че останалата част била собственост на общината.

По думите на бившия вице Петър Ананиев изманипулирал финансовата оценка.

Преди около 2 седмици от съобщение на прокуратурата стана ясно, че бившият вице си е купил 80 квадрата апартамент в курорта Слънчев бряг на невероятната цена от 900 лева. Тогава се разбра, че Върховната касационна прокуратура (ВКП) е възложила на Антикорупционната комисия да провери имоти, собственост на фирмата „Скат" ООД, управлявана от бившия вице.  

В ефира на Би Ти Ви Симеонов заяви, че готви дело срещу Би Ти Ви и настоява да получи суровия материал, за да се види кой какво е казал. Шефът на НФСБ припомни, че е издигнал църква за над 1 милион, а общината на Бургас е дала 5 декара безвъзмездно.

Симеонов реагира троснато на въпрос за имотите на военния министър Красимир Каракачанов: „Не съм баба Ванга. Не мога и да коментирам имота на Каракачанов, защото не съм такъв финансов експерт като вашата телевизия и Петър Ананиев. Запознайте се с фактите, за да не става както в моя нещастен случай.“, отсече той. И натърти, че прокуратурата проверява не Валери Симеонов, а „СКАТ“. „Валери Симеонов не си е купил и кучешка колиба", каза той.