Валери Симеонов дава на съд клеветника за имотите си

Лидерът на НФСБ купил имотите преди старта на политическата си кариера

Политика
12:10 - 11 Април 2019
1900
Валери Симеонов дава на съд клеветника за имотите си

Сигналът в прокуратурата срещу мен е разпространение на клеветнически твърдения и някой ще бъде съден за него, обяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов по повод изнесените вчера данни, че и той се сдобил с евтини жилища. Сигналът беше внесен в прокуратурата, а от обвинението веднага започнаха разследване. 

На въпрос дали е разбрал кой е подал сигнала в прокуратурата срещу него, Симеонов отговори, че не знае, но щом разбере, ще заведе дело срещу него. Той посочи, че е лъжа информацията за закупуване на имот от 875 кв. м. за 850 хил. лв. „Там има жилищен блок. Това е собственост на фирма „Скат“, която има десетки имоти собственост. Това е доста голяма фирма с доста голям персонал и доста големи баланси, на която доскоро бях управител“, заяви депутатът и разкри, че жилищата са били закупени далеч преди старта на политическата му кариера. 

"Настоял съм, когато съм купувал този имот през 2008 г., да бъде на цена, три пъти по-висока от пазарната“, обясни лидерът на НФСБ и подчерта, че съвестта му е чиста.