Васил Божков се оплака: Никой не ме търси

Крими
08:02 - 17 Юни 2020
6323
Васил Божков се оплака: Никой не ме търси

Беглецът в Дубай Васил Божков се оплака тази сутрин, че прокуратурата в България бездействала и че въпреки сигнала му, пратен до главния прокурор Иван Гешев още преди 2 седмици, никой още не го бил потърсил за показания.

"Имат телефона и адреса ми...", написа Божков в поредна порция обвинения срещу властта от емирството, излята в социалната мрежа фейсбук. Пак там той се похвали, че феновете му вече станали над 100 000.

Както всяка сутрин милиардерът пусна нови скрийншотове в защита на своите тези - този път извлечения от банковите му сметки, за които твърди, че са доказателство как давал пари кеш на представители от правителството. 

"Вече втора седмица Прокуратурата бездейства след подадения от мен сигнал. Телефонът, адресът и местоположението ми са им предоставени, но все още никой не ме е потърсил за показания и за доказателства. Въпреки публичните доказателства и признания Гешев продължава да демонстрира неделимостта и зависимостта си от управляващата #хунта. Законът явно не важи за БМБ, VG и Менда, които трябва да бъдат отстранени от заеманите длъжности и задържани, за да не възпрепятстват разследването.
#БъдетеСмели

P.S. Това са извлеченията от личната ми сметка, които доказват изтеглените над 67 млн. лв. в брой (след платени данъци). Сумата, която съм предал на Владислав Иванов Горанов и Бойко Методиев Борисов, чрез посочени от него лица само за последните 3 години", пише Божков за "добро утро" днес.