ВАСИЛЕ, ЗАЩО? Терзиев пусна Митрофанова да празнува Деня на съветската армия насред София

Нашият кмет, който държи украинското знаме на балкона на кабинета си, всъщност се подигра със страданията на приятелския украински народ

Политика
12:31 - 22 Февруари 2024
4746
ВАСИЛЕ, ЗАЩО? Терзиев пусна Митрофанова да празнува Деня на съветската армия насред София

Столична община начело с кмета Васил Терзиев е разрешила на руската посланичка Елеонора Митрофанова да отпразнува в София деня на съветската армия на 23 февруари. Това разбуни жълтопаветната общност и утре, петък, в 09:30 сутринта ще има протест пред общината.

Ето какво пишат от организаторите, сред които е видният протестър Манол Глишев:

Руската федерация започна съществуването си като демократична държава през 1991 и поне отначало сякаш се отказа от съветското си минало, което е точно толкова жестоко, агресивно и срамно, колкото нацисткото наследство на Германия. С идването на Путин от 2000 г. нататък обаче съветското минало на Русия беше реабилитирано, а Руската федерация отново се превърна в полицейска държава, диктатура, която след 2008 започна серия войни: в Грузия, Сирия, а от 2014 - и в Украйна.

Заради сегашното руско ръководство загинаха стотици хиляди хора и още продължават да гинат всеки ден. В момента Русия заплашва цяла Източна Европа с разширяване на войната. Нашата България е една от застрашените нации. В този момент, когато Европа осъзнава, че източният съсед е враждебен, безотговорен и престъпен, е престъпление и държавна измяна от страна на кмета Васил Терзиев и неговия екип да разрешават честването на празника на една престъпна въоръжена сила.

На всичко отгоре преди два дни минаха две години от опита на Путин да завладее Киев и десет - от киевския Майдан. Нашият кмет, който държи украинското знаме на балкона на кабинета си, всъщност се подигра със страданията на приятелския украински народ.