Веселин Марешки: Най-силната дума е родолюбие

Политика
21:20 - 22 Май 2019
3807
Веселин Марешки: Най-силната дума е родолюбие

Лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки разговаря с ученици по повод предстоящия празник 24 май. Деветокласниците го спряха пред Народната библиотека „Св. Св . Кирил и Методий“, защото правят дневник за празника с послания на политици.

Заместник-председателят на НС написа в дневника им единствено думата „Родолюбие“. „От всички думи тази е  най-важната, защото събира в себе си святи за нас неща като род, любя, Родина“, каза Марешки. Той пожела на учениците да са старателни в учението, за да постигнат мечтите си. Те му споделиха, че искат да станат архитект, актриса и моден дизайнер. „Учете и проявявайте воля. Само подготвените хора с добро образование имат всички шансове в живота“,  заръча им Веселин Марешки.

Той подчерта пред учениците, че след две години, когато имат правото да гласуват, непременно трябва да бъдат активни граждани и да използват това свое конституционно право. „Силата е в нас- българите. Затова активното гражданско общество е ключов фактор, за да има развитие и най-вече контрол над политиците“, каза още лидерът на ВОЛЯ.