Веселин Марешки: Създадох ВОЛЯ, за да може свободните българи да имат избор

Топ
18:50 - 25 Октомври 2019
3297
Веселин Марешки: Създадох ВОЛЯ, за да може свободните българи да имат избор

ВОЛЯ закри кампанията си в Пловдив с грандиозен митинг-концерт. На събитието присъства и лидерът Веселин Марешки. В града под тепетата ВОЛЯ ще се бори и за кметския стол, и за места в общинския съвет.

„В неделя трябва да покажем, че ВОЛЯ е истинската алтернатива в българския политически живот”, заяви Марешки. „Когато създавах ВОЛЯ, когато преобръщах правилата в две от ключовите сфери в икономиката –фармацията и горивата, никога не съм мислел дали ще ми е тежко. Мислел съм само и единствено, че трябва да успея! Когато силно вярваш, всичко се сбъдва!, каза лидерът на ВОЛЯ.

Партията се явява за първи път на местни избори. По думите на Марешки, за целия екип това е предизвикателство и изпитание. „Знаете, вече сте се убедили, че старата система трудно си отива.

Пипалата на статуквото са се разпрострели не само в държавното управление, те са се вкопали и в местната власт. При срещите ми с хора от различни градове през кампанията, установих, че проблемите на общините- независимо малки или големи, са почти едни и същи – корупция, бездействие, нагласени обществени поръчки, занемарени болници и училища, ниски доходи, заради липса на инвестиции, заради страдащ малък и среден бизнес.

Защо проблемите са еднакви- ще попитате? Ами защото старите партии, които са се изреждали начело на българските общини, управляват по един и същи начин вече 30 години”, заяви Веселин Марешки.

Той подчерта, че проблемите няма да се решат със същите хора, които са ги създали. По думите му, такива управленци трябва да бъдат изхвърлени от общините. „Трябват нови хора - неопетнени от задкулисие и политически игри. Днес такива сме само ние от ВОЛЯ”, подчерта Марешки и призова своите последователи да се гордеят с ВОЛЯ, защото именно тази партия носи бъдещето. ВОЛЯ е с номер 51 в интегралната бюлетина.