Ветко Арабаджиев се връща, отива в килия

Актуални новини
08:07 - 03 Май 2019
3676
Ветко Арабаджиев се връща, отива в килия

Бизнесменът Ветко Арабаджиев, обвинен като лидер на престъпна група за данъчни престъпления и пране на пари, ще бъде върнат под конвой от Испания утре, 4 май, на летище „София“.

Това става след решение на втори съд в Испания, който уважава искането на Специализираната прокуратура за екстрадиция на хотелиера у нас.

С него обаче няма да пътува съпругата му Маринела, тъй като производството за нея все още не е приключило, пише „24 часа“.

Милионерите Арабаджиеви бяха арестувани в началото на март в градчето Кабрера де Мар край Барселона в къща на Георги Семерджиев - Жоро Шопа. 7 месеца преди това бяха издирвани заради мегаразследването за данъчни престъпления, което започна срещу тях през септември 2018-а. По делото е обвинен и малкият им син Вълчо, който неотдавна излезе от ареста срещу половин милион лева гаранция.

След връщането на Ветко Арабаджиев в София той ще бъде задържан за 72 часа с решение от прокурор, а след това от държавното обвинение ще настояват и за постоянен арест на милионера пред Специализирания съд.