Задържаха дядо от Стрелча, опипвал 4-годишно дете

Новини
21:56 - 03 Юни 2020
3565
Задържаха дядо от Стрелча, опипвал 4-годишно дете

Стрелчанин на 68 години е арестуван, след като бил заснет да опипва похотливо 4-годишно момиченце, докато то пазарувало в местен магазин за хранителни стоки, съобщи "Марица".

Случаят нашумя, след като възмутени граждани разпространиха видео от охранителни камери, от което се вижда как дядото пуска ръце на детето и се опитва да го целуне, при това – на публично място.

От полицията отказват подробности, тъй като става дума за сексуално посегателство срещу непълнолетно лице. Но потвърдиха, че мъжът е в ареста, очаква се прокуратурата да реши дали да удължи срока до 72 часа. Води се разследване под наблюдението на държавното обвинение.

Междувременно средногорското градче се взриви от поредния педофилски скандал. Тръгна и подписка, с която се иска най-сурово наказание за извратеняка. Негови познати твърдят, че не му е за първи път. Пред „Марица“ запознати със случая коментираха, че и без това затворът не му мърда – събрани са предостатъчно доказателства, уличаващи го в престъпното деяние. Много от публикациите във Фейсбук са изтрити заради политиката на социалната мрежа да не се допускат материали с брутално съдържание, но записите от охранителната система на търговския обект ще бъдат изискани и приложени като доказателство.

Не става ясно защо досега мъжът не е понесъл последици за посегателствата си, ако наистина не му е за пръв път. Задържан е след официално депозиран от майката на момиченцето сигнал в Районното управление в Стрелча. 

Той и семейството на детето се познават, съседи са. Пак според стрелчани, педофилът се казва Койчо Луков.