Задържаха майката на убиеца на Милен Цветков

Мярката на шофьора бе удължена на 72 ч.

Ексклузивно
17:55 - 20 Април 2020
8690
Задържаха майката на убиеца на Милен Цветков

Майката на Кристиан Николов, който уби в катастрофа журналиста Милен Цветков - Десислава Пешева, е задържана за 24 часа, защото е собственик на автомобила. Органите на реда ще изясняват защо го е дала на сина си да го шофира. 

Адвокатите на Миню Стайков - Лъчезар Таков и неговият син са поели защитата на 22-годишното момче. По-рано майката на шофьора, който предизвика катастрофата, отнела живота на журналиста, пристигна в СДВР в присъствието на своя адвокат. 

Тя коментира, че случилото се е трагедия за двете семейства, а тя самата е там, за да съдейства. На въпрос относно бизнес отношенията й с алкохолния бос Миню Стайков, Пешева коментира, че не е уместно да бъдат намесвани трети лица. 

Майката на Кристиан изказа съболезнования на близките на загиналия Милен Цветков. Уточни също, че не тя е дала ключовете от джипа на сина си. 

По-рано днес мярката за задържане на шофьора, предизвикал катастрофата бе удължена на 72 ч. А междувременно Икономическата полиция започва проверка на средствата, с които е закупен луксозният му джип. Николов има шофьорска книжка от 2016 г. и едно регистрирано нарушение до момента.