Задържаха трима за наркотици при спецакция в Ловеч

При операцията е спипан и 19-годишен младеж за кражба на телевизор

Крими
15:00 - 19 Юни 2020
2333
Задържаха трима за наркотици при спецакция в Ловеч

Спецакция срещу битовата престъпност в Ловеч и Летница.

В хода на операцията е извършена проверка на 99 МПС и 136 души, установени са 35 нарушения, за които са съставени 5 акта, 40 глоби с фиш.

По време на операцията е разкрита кражба на телевизор от частен дом във вилната зона на Ловеч. Установен е извършителят - 19-годишен младеж от града, а отнетата вещ е иззета. 

Образувани са две досъдебни производства за притежание на наркотични вещества. Двама мъже и жена са задържани на адрес в Ловеч, след като при процесуално-следствените действия в жилището са открити наркотични вещества, реагиращи на канабис, с тегло 1.1 грама и кетамин с тегло 3.9 грама.

В къща в ловешко село при извършено претърсване полицаите са открили наркотично вещество, реагиращо на метамфетамин. Задържан е мъж, който обитавал имота.

В хода на специализираната полицейска операция в село Чавдарци са установени двама души, които отрязали 4 дървета сребролиста липа без надлежно разрешително, а малко по-късно в района били установени четирима други, които също секли клоните на 5 липи. И по двата случая са образувани проверки и предстои материалите да бъдат докладвани по компетентност на Районна прокуратура-Ловеч.