Зам.-шефът на БЛС: Без шоколад, питие и яйца в дните на ваксината

Коронавирусът няма да изчезне от само себе си, само имунизацията ще го изтреби, убеден е д-р Брънзалов

Здраве
09:53 - 02 Януари 2021
5470
Зам.-шефът на БЛС: Без шоколад, питие и яйца в дните на ваксината

Не яжте шоколад и яйца и се въздържайте от алкохол в деня на ваксината и в дните до втората доза. Такъв съвет издаде зам.-шефът на Българския лекарски съюз д-р Николай Брънзалов от телевизионния ефир.

Той бе един от първите нашенци, приели инжекцията с мРНК ваксина у нас.

Всички лекарства, които минават през ЕМА, са тествани и безопасни, заяви той. Желаещите да се ваксинират, според доктор Брънзалов, не е нужно да си прави тест за алергия. Образуваните антитела след боледуване не са достатъчни, колкото след ваксина и затова медикът съветва и онези, минали през COVID-19, да се имунизират. 

Ваксинираният не заразява и не се разболява, а целта на лекарите е не да лекуват гражданите, а да не се заразяват, категоричен бе медикът. Той не познава лекар, който да се колебае относно ваксинацията. За пръв път се поставя такъв тип ваксина на човешката популация, уточни доктор Брънзалов.

Тези болести не изчезват просто ей така, добави той и припомни последните случаи на бум на морбили. Докторът посочи, че и това силно контагиозно заболяване не е изчезнало от само себе си, а личните лекари активно са издирали неваксинираните сред своите пациенти.