Жена съди магазинер за миризмата на сирене

Германката доволна, че съдът й разрешава да говори за проблема си

Новини
09:09 - 18 Декември 2019
2074
Жена съди магазинер за миризмата на сирене

Жена в Южна Германия даде магазин за сирене на съд заради правото си да лепи табели, оплакващи се от миризмата. Германски съд се произнесе по казуса, тъй като миризмата на сирене пречела на жената, а тя претендира, че може да огласи протеста си публично.
 
Мануела Краглер живее над магазина в Бад Хайлбрун, южно от Мюнхен.
 
Магистратите решиха, че тя може да изрази гласно мнение, но стикерите вече не могат да се използват. Собственикът заяви, че вредят на репутацията на магазина.
 
Разправиите между магазина и съседите трае вече 3 години.

Г-жа Краглер все още може да продължи да казва „има миризма, която създава неудобство и че тя намира, че "мирише", защото това е "израз на мнение", констатира съдът.
 
Тя каза пред Bild, че е доволна от решението на магистратите и че може да продължи да казва как се чувства по отношение на миризмата. За германката това било достатъмно, тя Тя заяви, че не иска нищо друго.
 
Г-жа Краглер твърди, че миризмата на сирене прониквала през прозорци, стълбища и дори твърди, че се носи и от електрическите контакти.
 
Волфганг Хофман, собственик на магазина Tölzer Kasladen, каза пред "Зюддойче цайтунг", че върху прозорците на магазина са залепени стикери, изобразяващи нос и предупредителен знак за неприятна миризма, които накърняват репутацията на магазина.  

Магазинът му съхранява повече от 200 вида сирене и а в склада отлежават около три тона сирена.
 
Хофман заяви след процеса, че сега иска да премести бизнеса си и вече е избрал подходящо ново място.