Журналист към кмета на „Илинден“: Изнудвате столичани!

Колежката Ирен Добрева се възмущава от стопанисването на парк „Света Троица“, окупиран от алчни търговци

Новини
07:15 - 29 Март 2019
3098
Журналист към кмета на „Илинден“: Изнудвате столичани!

Бившата журналистка Ирен Добрева скочи на кмета на столичния район „Илинден“. Тя обвини Иван Бижилов, че за печалба е готов на всичко и изнудва хората за пари. Добрева настоя и незабавно да бъдат премахнати търговските обекти от парк „Света Троица“. 

Както Lupa.bg първа писа, недоволни граждани също атакуват Иван Божилов - едни искат катерушката "Корабът" да бъде направен по-сигурен или направо премахнат, други се обявиха против разрушаването му. 

Ето какво написа на фейсбук страницата на община „Илинден“ бившата журналистка: 

„Г-н Божилов, обръщам се към Вас, за да насоча вниманието Ви към парк „Света Троица” и това, че с всяка изминала година Вие позволявате той да се превръща в място за търговци от всякакъв вид, вместо в място за отдих.

Преди 10 години аз лично като журналист и родител се борих за преасфалтирането на този парк, правих подписка и репортажи. След като това се случи благодарение на Столична община, паркът започна да се пренаселва с търговци. Днес няма свободна алея без тях. Павилионът за сладолед и паркингът за детски колички под наем на централната алея пречат на почиващите хора да се разминават.

В страничните алеи освен двете заведения ни атакуват всевъзможни сергии, животни на колела под наем, още павилиони за сладолед. Всички те изкушават децата и пречат на разходките. Дали трябва точно да Ви изброя колко търговски обекта има на тази малка площ, каквато има парк „Света Троица”? Вие ги знаете, приблизително към 20 в активния сезон. Докато търговците се увеличават, от общината за 10 години направихте само две площадки за деца. Прилагам снимките на съоръжението „Кораб”, което вече е достатъчно повредено, но не го поправяте.

За сметка на това последното Ви нововъведение в „Света Троица” е увеселителният парк с няколко шатри и батути, позиционирани в бившото езеро, в което в миналото имаше вода и водни лилии, за да освежават и разкрасяват парка. Фирмата, която стопанисва новия увеселителен обект, дори циментира някои дупки в езерото.

Дали щяхте да ремонтирате разбития в езерото асфалт, ако не бяха тези търговци, които в името на сигурната печалба са готови на всичко? Накратко ще Ви кажа, изнудвате за пари дошлите да се разходят в парка. За сравнение с това, което се случва в него, ще кажа, че никъде в цивилизованите държави парковете не се използват така меркантилно от общината, която ги стопанисва. Целта на парка е почивка, а не посещение на панаир.
Ще се постарая това писмо да достигне до възможно най-голям брой хора и заедно да се противопоставим на скъпите разходки, които ни осигурявате в парк „Света Троица”. Паркът трябва да е е място за отдих, а не касичка за община Илинден“, категорична е Ирен Добрева.