Журналисти от БНТ свидетелстват пред Lupa.bg: Коко Каменаров идваше всеки ден пиян на работа

Подалият оставка шеф на БНТ отварял бутилката още в 10,30 сутринта

Новини
15:05 - 24 Април 2019 (обновена)
5327
Журналисти от БНТ свидетелстват пред Lupa.bg: Коко Каменаров идваше всеки ден пиян на работа

Осъдителни - това са най-честите реакции сред обществото по казуса "Константин Каменаров". Генералният директор на БНТ подаде официално оставка в сряда, 24 април, а като временно изпълняващ длъжността беше назначен Емил Кошлуков.

Каменаров, който заради пиянските си изцъпки зад волана беше осъден, отдавна е недолюбван в сградата на ул. "Сан Стефано" 29. Преди дни, когато новината за присъдата на Коко Каменаров стана факт, настоящи и бивши служители на БНТ изпаднаха във възторг. Според тях, той е в практическа невъзможност да управлява телевизията. И свидетелстват, че генералния директор идва в телевизията почерпен, а още от обяд в кабинета му се леело уиски. Привечер бил видимо пиян, но това не му пречело пак да се качва на автомобила си, нищо, че бе съден по това напревление.
"Отстраняването на Коко е едно от най-добрите неща, които са се случвали на медията в последните години! Той разби всичко, поставено като добра основа преди това от Вяра Анкова. Тя беше чудесен директор, признават го дори хората, които в началото я недолюбваха. Каменаров, за съжаление, се оказа един пияница, който час по-скоро трябва да се разкара! Жалко, защото навремето, когато дойде в телевизията, беше добро и амбициозно момче. Уви, поговорката "Дай на един човек власт и му гледай сеира", за него важи с пълна сила", коментира пред Lupa.bg бивш журналист от БНТ.

"Коко е деградирал тотално - почваха с негови дружки да пийват по питие към 10,30, а след това очаквай адекватни реакции от него. Жалко, че под негово управление загубихме толкова много време! Сега се надявам, че си отдъхнаха много хора, а голяма част от тях отново ще се върнат при нас на работа", сподели мнението си друг служител.