Журналистката Ирена Григорова описва в книга скритото наследство на Балканите

Книги
13:52 - 26 Януари 2023
3868
Журналистката Ирена Григорова описва в книга скритото наследство на Балканите

Скритото наследство на Балканите изследва журналистката Ирена Григорова в новата си книга. Тя проучва необикновени артефакти, намерени на териториите на България и полуострова, съобщават издателите от „Апостроф“.

По думите им книгата „Скрито наследство“ се фокусира върху „старателно замаскирани находки, които от десетилетия стоят заключени в различни архиви и академичните среди не им отдават нужното значение“.

Томът започва с разгадаването на гръцката митология и ролята на боговете в живота на първите цивилизации. Преминава през мистериите в еволюцията на човека и показва необичайни артефакти и изображения. За да напише книгата си, авторката няколко години обикаля музеите в България, Сърбия, Босна и Херцеговина, Косово, Черна гора, Република Северна Македония, Румъния, Гърция и Турция.

Ирена Григорова е позната с работата си в „Преди обед“ по btv, „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ, както и ютуб канала „Прастари времена“, в който изследва и места, свързани с древната история. Автор е на книгите „Прастари времена“, „Скитник в мрака. По стъпките на Вълчан войвода и неговото злато“, „Мистичните пътеки на България“ и „Мистичните пътеки на България II“.