Актрисата Мария Сотирова пред Lupa.bg: Голотата никога не ме е притеснявала

Актуално интервю
15:57 - 17 Февруари 2022
26317
Актрисата Мария Сотирова пред Lupa.bg: Голотата никога не ме е притеснявала

Мария Сотирова е роденa на 1 март 1995 г. в София. Средното си образование получава в 164 ГПИЕ „Мигел де Сервантес“, гр. София. Част е от школата към Младежки театър „Николай Бинев” с ръководител Малин Кръстев. Завършва НАТФИЗ „Кр. Сарафов” през 2017 г. , специалност „Актьорство за драматичен театър” в класа на проф. Пламен Марков. Завършила е магистърска програма “Литература, кино и визуална култура” на СУ „Св. Климент Охридски“. Мария е една от най-обещаващите млади актриси. Позната е и с ролите си в сериалите  „Братя” и „Откраднат живот”, в късометражния „Леа” на Павел Павлов, където се превъплъщава в образа на Леа, както и във филмите „11А” и „Страст”. Последната й роля на малкия екран е на дизайнерката Кристина в сериала на БНТ "Аз и моите жени".

- Здравейте, Мария! Как избрахте актьорската професия, кога решихте, че това е вашето поприще?

- Беше спонтанно решение. Необмислено. Роди се случайно, но при първата ми среща разбрах, че това е моят път и всичко останало остана на заден план.

- Последната ви роля в телевизията е на красивата Кристина в сериала  „Аз и моите жени“. По какво си приличате с нея и по какво се различавате?

- Приликите са далеч по-малко от разликите. Аз съм много по-категорична, първична, дръзка, смела, пряма, на моменти нетактична. Не съм толкова пунктуална, за разлика от нея. Може би си приличаме по това, че както героинята, така и аз сме много отдадени що се отнася до работата.

- Притеснявахте ли се от по-разголените сцени, които трябваше да изиграете?

- Не, голотата никога не ме е притеснявала, освен в случаите, когато не е оправдана.

- Лесно ли се сработихте с Димитър Живков, който играе ролята на  годеника ви Филип?

- Да, Димитър е много добър партньор и с него се работи лесно. Не сме срещали трудности по време на процеса.

- Ако можехте да дадете съвет на героинята ви Кристина, какъв би бил той?

Да се освободи от страховете си, да приеме себе си такава, каквато е. Да не е толкова подвластна на чуждото мнение. Да си позволи да бъде свободна и не толкова самокритична.

- Каква е Мария Сотирова извън сцената?

- Не знам.

- Трудно ли е да се занимаваш с изкуство в днешно време?

- Не, стига да искаш.

- Коя е най-добрата похвала или съвет, които сте получили за работата си?

- Аз не искам да се фокусирам върху похвалите. В началото на пътя съм и вярвам, че имам още много какво да уча и да разбирам, както за професията, така и за себе си. Приятно е да чуеш хубави думи, но това никога не ме води към това да бъда удовлетворена. Винаги си казвам, че може и още, че може и по-добре.

- Как се виждате след 5 години? Какви са целите ви?

- Надявам се да съм здрава, близките ми да са добре и да имам възможността да участвам в готини проекти и разбира се да имам много пари, за да купувам играчки на Саша (б.а. любимото ѝ куче)… Ха-ха.