Ароматна лучена салата срещу вируси
за 4 порции, 30 мин
Продукти
8 големи глави лук
3 с.л. оцет
3 скилидки чесън
1 щипка счукани зърна кориандър
4 с.л. зехтин или олио
1 щипка иглички розмарин
сол и черен пипер
Приготвяне
Приготвя се марината от оцета, розмарина, кориандъра, черен пипер и сол.
Обелените лук и чесън се нарязват на тънки филийки.
Задушават се 2-3 мин. в загретия зехтин или олио - не трябва да да придобиват златист цвят.
Изваждат се с решетеста лъжица и още горещи се поливат с маринатата.
Салатата се приготвя и с пресен зелен лук и пресен чесън, съответно пресни подправки. Като лукът и чесънът не се задушават, а леко се намачкват в зехтина или олиото.
Търсете специалното колекционерско издание на "Кулинарен уикенд" - готварска книга 84 стр. със 110 избрани, топ рецепти от списанието. Най-уникалните ястия в 10-годишната история на изданието само за 2 лева.
Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.