Бадемов сладкиш с тиквички

за 16 парчета, 60 мин

Кухня
09:37 - 04 Юли 2020
1005
Бадемов сладкиш с тиквички

Продукти

200 г ситно настъргана тиквичка

150 г брашно

100 г смлени бадеми или орехи

1 с.л. ликьор „Амарето” или друг ароматен алкохол

½ пак. бакпулвер

250 г кафява захар

3 яйца

100 мл олио

пудра захар

 

Приготвяне

Яйцата се разбиват със захарта, ликьора „Амарето” и олиото на крем

Прибавят се брашното, смлените бадеми, бакпулверът, настърганата тиквичка. Разбърква се на гладко тесто.

Изсипва се в намазнена тава и се пече в загрята умерена фурна.

Поръсва се с пудра захар докато сладкишът е топъл. Оставя се да изстине и се нарязва.

Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.