Бадемов сладкиш с тиквички
за 16 парчета, 60 мин
Кухня
09:37 - 04 Юли 2020
3636
Продукти
200 г ситно настъргана тиквичка
150 г брашно
100 г смлени бадеми или орехи
1 с.л. ликьор „Амарето” или друг ароматен алкохол
½ пак. бакпулвер
250 г кафява захар
3 яйца
100 мл олио
пудра захар
Приготвяне
Яйцата се разбиват със захарта, ликьора „Амарето” и олиото на крем
Прибавят се брашното, смлените бадеми, бакпулверът, настърганата тиквичка. Разбърква се на гладко тесто.
Изсипва се в намазнена тава и се пече в загрята умерена фурна.
Поръсва се с пудра захар докато сладкишът е топъл. Оставя се да изстине и се нарязва.
Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.