Бадемова рикота с мед
за 3-4 порции, 10 мин
Кухня
12:02 - 23 Април 2020
2862
Продукти
250 г рикота или извара, изцедено кисело мляко
1 лимон
30 г небелени бадеми или други ядки - орехи, лешници
3-4 бадемови бисквитки или други - например ореховки
2-3 с.л. мед
Приготвяне
Рикотата се смесва с половината от настърганата лимонова кора и с 1-2 с.л. лимонов сок. Оставя се в хладилника на студено.
Бадемите се нарязват, счукват едро и се запичат леко на сух тиган. Натрошават се бадемовите бисквитки.
Рикотата се разпределя в чаши или купички. Полива се с мед и се поръсва с бадемите и бисквитените трохи.
Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.