Банани с карамел и бисквити
за 4 порции, 20 мин
Продукти
1 консерва подсладено кондензирано мляко (ок. 400 г)
2 банана или друг плод по избор
2 с.л. лимонов сок
100 г овесени бисквити или други по избор
300 г изцедено кисело мляко
Приготвяне
Бисквитите – без 4 от тях, се натрошават и се разпределят на първи пласт в чаши.
Обелените банани се нарязват на тънки шайби, смесват се с лимоновия сок и се разпределят върху бисквитите.
Върху бананите се слага отцедено кисело мляко.
Най-отгоре се залива с кондензирано сладко мляко и се гарнира с по една цяла овесена бисквитка.
Вместо кондензирано мляко, може да се приготви карамел, като се карамелизира леко захар, залее се с прясно мляко и се вари, докато се посгъсти.
Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.