„Момичетата от Пърл Харбър“ – как се гради наново разрушеният рай

Световният бестселър на Сорая М. Лейн излиза на български

Книги
11:37 - 31 Май 2024
2438
„Момичетата от Пърл Харбър“ – как се гради наново разрушеният рай

Бестселърът „Момичетата от Пърл Харбър“, затвърдил славата на новозеландката Сорая М. Лейн като най-продаваната авторка на исторически романи за Втората световна война, вече е и в българските книжарници. След като стана световна сензация през 2019 г. спиращата дъха история за житейските изпитания и пътя към любовта на четири млади жени вече е налична и у нас в превод на Мариана Христова, корица от Биляна Славкова (Kontur Creative) и с логото на издателство „Кръг“.

Разказът пренася читателите в края на 1941 г. Тогава голямата мечта на младата и красива Ейприл е напът да се сбъдне. Тя става медицинска сестра на Хаваите, следвана неотлъчно от сестра си Грейс и приятелката им от детството Попи.

Ослепително слънце, вълни, които неусетно притихват в прегръдката на залива, флиртове и смях с войниците от военноморската база Пърл Харбър... Момичетата сякаш са в рая, а много скоро към триото им се присъединява и самоуверената Ева.

Но на другия край на света се води война, която не оставя никого безучастен. Рано сутринта на 7 декември 1941-ва адът се стоварва над райското кътче с рев на японски самолети. Смъртоносното нападение взема стотици жертви и оставя само пепел и скръб. Загива и едно от момичетата в „сестринската четворка“, а останалите – оцелели на косъм – трябва да подредят наново опустошените си съдби.

Вълнуващ и драматичен, романът „Момичетата от Пърл Харбър“ ни изправя пред немислимите изпитания, сполетели хиляди в реалния живот през Втората световна война.

Авторката Сорая М. Лейн редовно оглавява читателските класации на Amazon и Kindle. Историческите ѝ романи за войната са продадени в над 1 милион екземпляра по целия свят. Книгите от поредицата ѝ „Изгубените дъщери” са преведени на 21 езика и са сред най-продаваните заглавия в Германия, Нидерландия и Норвегия.

Преди да се отдаде на литературата Сорая М. Лейн завършва право. То обаче не ѝ е достатъчно и тя го изоставя, за да се върне към детската си мечта – писането. Освен на книгите авторката е посветена и на семейството си – със съпруга си и двамата им синове живеят в малка ферма в Нова Зеландия, където прозорецът на кабинета ѝ гледа към полето, пълно с коне.

Най-новата книга на „Кръг“ – „Момичетата от Пърл Харбър“, и всички заглавия на издателството се предлагат с 20% отстъпка във 2-ра шатра на Пролетния панаир на книгата в София. Събитието в парка на НДК продължава до неделя, 2 юни.