Бекон медальони със свинско и пиперен сос

за 2 порции, 25 мин

Кухня
10:18 - 23 Юни 2020
2988
Бекон медальони със свинско и пиперен сос

Продукти

300 г свинско бонфиле

6 тънки филийки пушен бекон

1 малка глава лук

сол и черен пипер

1 с.л. зехтин или олио

1 ч.л. масло

200 мл течна готварска сметана или прясно мляко

2 с.л. зърна зелен или друг пипер

1 с.л. горчица

3-4 с.л. кисело мляко

 

Приготвяне

Свинското бонфиле се нарязва на напречно на 6 еднакво дебели шайби – медальони. Всеки се завива с лента бекон.

Опакованите медальони се нанизват на дървени шишчета по 2 или 3.  Подправят се със сол и черен пипер.

Изпържват се в загрятото олио или зехтин на средна температура - от двете страни за 8-10 мин. общо, до хрупкаво златисто кафяво на бекона. Оставят се на топло, завити в алуминиево фолио.

Маслото се слага да се разтопи в същата мазнина. Запържва се обеленият и наситнен лук до леко златисто.

Прибавя се течната сметана и 50 мл вода, разбърква се и се оставя да кипне. Прибавя се едро счуканият зелен пипер и сол и къкри около 3 мин.

Сосът се подправя с разбитите заедно горчица и кисело мляко и се маха от котлона. Поднася се към медальоните.

Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.