Бистра зелена супа
за 4 порции, 25 мин
Кухня
13:46 - 20 Март 2020
3655
Продукти
250 г грах
1 глава зелен алабаш
100 г листенца спанак
1/2 връзка магданоз
3 с.л. разтопено масло
4 филии хляб
1,2 литра зеленчуков или пилешки бульон
сол и индийско орехче
1-2 с.л. лимонов сок
Приготвяне
Кипва се бульонът и се слага обеленият и нарязан на кубчета алабаш да ври около 4 мин.
Добавя се грахът и се оставя да къкри докато омекнат, но останат леко хрупкави.
Подправя се със сол, индийско орехче и лимонов сок.
Филиитв хлаб се забържват в маслото от двете страни.
Спанакът се залива с горещата супа.
Гарнира се с хляба.
Поръсва се обилно с магданоз.
Може да се гарнира със заквасена сметана или кисело мляко.
Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.