Блатечки се гушка с Фандъкова

Лошото момче на българското кино даде мощно рамо на кметицата за балотажа

Политика
13:30 - 29 Октомври 2019
3595
Блатечки се гушка с Фандъкова

Актьорът Асен Блатечки даде мощно рамо за подкрепа на кандидата за четвърти мандат за кмет на София Йорданка Фандъкова от ГЕРБ, видя първо Lupa.bg.

Лошото момче на българското кино демонстрира доста топли отношения с досегашния градоначалник и позволи името и лицето му да се ползват за агитация преди втория тур на вота идната неделя. За целта Фандъкова пусна видеоклип с негово участие, в което тя му благодари за подкрепата, а той, от своя страна, я засипва с похвали и комплименти. 

"Подкрепям г-жа Фандъкова, защото искам за моя град да се грижи умен, мил и разбран човек. Другата основна причина да я подкрепям е, защото тя е единственият кандидат, който се грижи за културата в столицата. Аз лично не чух от нито един друг кандидат нещо за култура, а г-жа Фандъкова го прави от години без да се хвали с това. Моето пожелание към столичани е да бъдете спокойни. Защото ако сте спокойни, значи всичко ви е наред", казва Блатечки. Припомня, че Манолова имаше среща с редица дейци на културата и образованието още преди преди първия тур. 

Клипчето с Блатечки, пуснато в социалните мрежи, за няколко минути събра стотици коментари и споделяния, но мнозина изразиха и възмущението си от начина, по който той агитира за досегашната кметица. Вижте сами: 

Снощи и естрадната прима Лили Иванова декларира подкрепа за Фандъдкова за балотажа. "Имам щастието да живея в един от най-красивите градове в България… за да мога уверено да кажа, че най-после духът и мъдростта на София са в сигурни ръце. Възхищавам се на интелекта и силата на характера на г-жа Йорданка Фандъкова, на работохолизма, толерантността и уважението, с които се отнася към всички! Г-жо Фандъкова, желая Ви много здраве, лично щастие… Бъдете силна! Успех! Oставам с цялото си уважение към вас!", написа легендата в профила си в социалната мрежа Фейсбук.