Бобена салата с портокал и червен лук

за 3 порции, 15 мин

Кухня
08:25 - 29 Октомври 2019
2828
Бобена салата с портокал и червен лук

Продукти

400 г сварен и отцеден боб – най-добре с едри зърна, може от консерва

1 глава червен лук

2 портокала

1 с.л. листенца прясна мащерка или 1 ч.л. суха

3 с.л. зехтин или олио

бял пипер и сол

 

Приготвяне

Бобът се изплаква със студена вода и се отцежда.

Прибавят се филенцата портокал, изчистени от ципите, разбъркани с нарязания на тънки ивиции червен лук.

Изтеклият сок при отделянето на филенцата портокал се смесва с мащерката, сол, бял пипер и зехтина или олиото. С дресинга се залива салатата.

Много подходящ сладък вкус на боба придава и мангото. 2-та портокала се заменят с 1 манго.

200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" - само за 1 лев.

Търсете актуалния брой с акценти: "Гулаш с гъби", "Ябълкова погача с ванилов сос", "Есенни рецепти с червено зеле", "Грозде на сок и на желе".