Бобена салата с портокал и червен лук
за 3 порции, 15 мин
Продукти
400 г сварен и отцеден боб – най-добре с едри зърна, може от консерва
1 глава червен лук
2 портокала
1 с.л. листенца прясна мащерка или 1 ч.л. суха
3 с.л. зехтин или олио
бял пипер и сол
Приготвяне
Бобът се изплаква със студена вода и се отцежда.
Прибавят се филенцата портокал, изчистени от ципите, разбъркани с нарязания на тънки ивиции червен лук.
Изтеклият сок при отделянето на филенцата портокал се смесва с мащерката, сол, бял пипер и зехтина или олиото. С дресинга се залива салатата.
Много подходящ сладък вкус на боба придава и мангото. 2-та портокала се заменят с 1 манго.
200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" - само за 1 лев.
Търсете актуалния брой с акценти: "Гулаш с гъби", "Ябълкова погача с ванилов сос", "Есенни рецепти с червено зеле", "Грозде на сок и на желе".