Бобена яхния с пилешки бутчета

Кухня
11:39 - 29 Януари 2020
2441
Бобена яхния с пилешки бутчета

Продукти

8 долни пилешки бутчета

150 г пушен бекон или шарена сланинa

2-3 глави лук

2 скилидки чесън

2 с.л. олио или зехтин

1 с.л. брашно

 ч.л. червен пипер

1 домат на кубчета - може от консерва

½ ч.л. захар

2 ч.ч. предварително сварен и отцеден боб – 2 ч.ч.

мента или джоджен

сол и черен пипер

 

Приготвяне

Пилешките бутчета се запържват до златисто в загрятото олио или зехтин.

Изваждат се и в същата мазнина се запържва леко нарязаният на лентички пушен бекон заедно с обелените и нарязани на филийки лук и чесън.

Поръсва се с брашното и червения пипер и се разбърква.

Прибавят се доматите, захарта, сол и всичко се разбърква.

Сипват се ½ л топла вода, добавя се свареният боб и къкри 10-15 мин.

Поръсва се с черен пипер, мента или джоджен.

Очаквайте специално издание на "Кулинарен уикенд" - готварска книга 84 стр. с избрани, топ рецепти от списанието.