Бобена яхния с пилешки бутчета
Продукти
8 долни пилешки бутчета
150 г пушен бекон или шарена сланинa
2-3 глави лук
2 скилидки чесън
2 с.л. олио или зехтин
1 с.л. брашно
ч.л. червен пипер
1 домат на кубчета - може от консерва
½ ч.л. захар
2 ч.ч. предварително сварен и отцеден боб – 2 ч.ч.
мента или джоджен
сол и черен пипер
Приготвяне
Пилешките бутчета се запържват до златисто в загрятото олио или зехтин.
Изваждат се и в същата мазнина се запържва леко нарязаният на лентички пушен бекон заедно с обелените и нарязани на филийки лук и чесън.
Поръсва се с брашното и червения пипер и се разбърква.
Прибавят се доматите, захарта, сол и всичко се разбърква.
Сипват се ½ л топла вода, добавя се свареният боб и къкри 10-15 мин.
Поръсва се с черен пипер, мента или джоджен.
Очаквайте специално издание на "Кулинарен уикенд" - готварска книга 84 стр. с избрани, топ рецепти от списанието.