БОМБА: Руди Гела на тайна спявка с Ива Митева

Задава се общ фронт "Заедно" на Каримански и "Силна България" на другите отцепници от Дългия

Политика
15:30 - 29 Май 2023
11461
БОМБА: Руди Гела на тайна спявка с Ива Митева

Руди Гела е на тайна спявка близо 2 часа с отцепничката от партията на Дългия "Има такъв народ" Ива Митева, разкри репортер на Lupa.bg. Явно на фона на скандалните записи, пуснати от Радостин Василев в последните дни със запис от заседанието на националния съвет на "Продължаваме промяната", вече се готвят нови коалиции за евентуални поредни предсрочни избори. 

Василев, който е с охрана от държавата от четвъртък вечерта заради заплахи за живота му, както шефът на ДАНС Пламен Тончев го е известил в телефонен разговор, бе засечен на интензивен разговор с бившата парламентарна шефка.

Сега тя отново е обикновен служител на Народното събрание като директор на правното звено. В понеделник по обяд двамата си чукнаха рандеву на метри от президентството в известен столичен ресторант. А необичайната спявка продължи дълго - близо 2 часа.

В средите на отцепниците от ИТН упорито се твърдеше, че бившият спортен министър и останалите му близки от движението "Силна България", което се кани да превърне в партия заедно с Николай Радулов и Светлин Стоянов, никак не мелели с другата фракция - "Заедно" на Любомир Каримански и Ива Митева заради съешаването на Гела с ПП и ДБ, гарантирало му депутатското място. 

За сравнение, "Заедно" успя да спечели едва 0,35 от вота на 2 април или малко под 9000 гласа.

Ценното се криело не в този мижав резултат обаче, а в тайни, които Каримански, проваленият кандидат за шеф на БНБ държал срещу ПП от времето, когато ИТН бе част от четворната коалиция - грижливо събирани и съхранявани заради упоритостта на Петков и Василев да наложат техния кандидат за управител на Банката Андрей Гюров. 

Куриозното е, че точно преди 1 година, когато ИТН предизвика разпада на кабинета "Петков", Руди Василев громеше и Дългия, и конкретно Митева, че подкрепят преврата в държавата, както и че тя щяла да е най-мразената фигура в нея, ако пак бе оглавила НС. 

„Аз учредих ИТН, създавах структури, бях най-ревностният защитник на Слави Трифонов, най-големият критик на Кирил Петков, но не мога да предпочета моя лидер пред българския народ“, каза през юни 2022 г. Радостин Василев. Впоследствие той стана водач на листата на ПП в Плевен, но сега е в конфликт с тях и от днес официално е независим депутат в парламента.