Броколи салата с репички
за 2 порции, 25 мин
Продукти
1 глава броколи – около 400 г
1 връзка репички
3 с.л. слънчогледови семки
2 с.л. олио или зехтин
сол и черен пипер
2 с.л. стафиди
150 г заквасена сметана
100 мл портокалов сок
1 с.л. лимонов сок
Приготвяне
Слънчогледовите семки се запичат до златисто на сух тиган.
Броколите, нарязани на малки розички, се задушават в загрятото олио или зехтин до леко омекване – около 5 мин.
Подправят се със сол и черен пипер.
Добавят се стафидите и се запържва още 1 мин.
Репичките се нарязват на четвъртинки. Смесват се със заквасената сметана, портокаловия и лимоновия сок. Подправя се със сол и черен пипер.
Със сместа се заливат броколите.
Поръсва се със слънчогледовите семки.
Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.