Бухти от елда с крем сирене
за 12 броя, 60 мин
Продукти
125 г брашно от елда
75 г пшенично брашно
1 яйце
20 г прясна мая или 1 пак. суха
3 с.л. мед
1 с.л. масло
1 щипка сол
1 ч.л. пудра захар
250 г крем сирене
Приготвяне
Маята се натрошава и разбърква с 1 с.л. мед и 2 с.л. топла вода. Оставя се на топло да шупне за около 10 мин.
Брашното от елда и бялото брашно се смесват с щипката сол, яйцето и около 250 г хладка вода.
Добавя се маята и се разбъркват на гладко, рядко тесто като за палачинки.
Покрива се и се оставя да втаса на топло около 45 мин.
Крем сиренето се разбърква с останалия мед.
Пържат се бухти от двете страни, като се сипва от тестото в леко намазан с масло тиган.
Поръсват се пудрата захар и се гарнират с меденото крем сирене.
Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.