Бухти от елда с крем сирене

за 12 броя, 60 мин

Кухня
12:18 - 28 Юни 2020
1056
Бухти от елда с крем сирене

Продукти

125 г брашно от елда

75 г пшенично брашно

1 яйце

20 г прясна мая или 1 пак. суха

3 с.л. мед

1 с.л. масло

1 щипка сол

1 ч.л. пудра захар

250 г крем сирене

 

Приготвяне

Маята се натрошава и разбърква с 1 с.л. мед и 2 с.л. топла вода. Оставя се на топло да шупне за около 10 мин.

Брашното от елда и бялото брашно се смесват с щипката сол, яйцето и около 250 г хладка вода.

Добавя се маята и се разбъркват на гладко, рядко тесто като за палачинки.

Покрива се и се оставя да втаса на топло около 45 мин.

Крем сиренето се разбърква с останалия мед.

Пържат се бухти от двете страни, като се сипва от тестото в леко намазан с масло тиган.

Поръсват се пудрата захар и се гарнират с меденото крем сирене.

Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.