Булгурена салата с лют сос
за 4 порции, 50 мин
Продукти
1 ч.ч. булгур
1 с.л. масло
1 ч.л. чили паста или друг лют сос
1 с.л. доматено пюре
1/2 ч.л. кимион на прах
1 с.л. лимонов сок
2-3 стръка пресен лук
2 домата
1/2 краставица
1/2 връзка магданоз
2 с.л. зехтин или олио
сол
Приготвяне
Маслото, чили пастата и доматеното пюре леко се запържват и се разрежда с 1 ч.ч. гореща вода.
Добавят се кимионът и лимоновият сок и се оставя да заври.
Прибавя се булгурът, посолява се и ако е нужно се сипва още малко вода – трябва да е покрит. Оставя се да заври отново.
Маха се от огъня, захлупва се и се оставя да набъбне булгурът, като поеме цялата течност.
Разрохква се с вилица, като се сипва зехтинът или олиото.
Прибавят се наситненият пресен лук, доматите и краставиците на кубчета, магданозът на дребно и отново внимателно се разбърква.
Очаквайте специално колекционерско издание на "Кулинарен уикенд" - готварска книга 84 стр. със 110 избрани, топ рецепти от списанието. Най-уникалните ястия в 10-годишната история на изданието само за 2 лева.