Бутер киш тиквички с рикота или извара

за 1 доза, 60 мин

Кухня
10:28 - 07 Септември 2021
1602
Бутер киш тиквички с рикота или извара

Продукти

300 г бутертесто

2 тиквички

400 г рикота (може да се замени с извара)

3 яйца

1 с.л. листенца листенца мащерка (може да се замени с друга прясна билка)

250 мл течна готварска сметана (може да се замени с прясно мляко)

сол и черен пипер

 

Приготвяне

Бутертестото се разстила в кръгла форма, включително и по стените.

Тиквичките се нарязват на кръгчета с дебелина 3-4 мм. Половината се подреждат върху бутертестото. Разстила се върху тях половината рикота.

Яйцата се разбиват с мащерката, сметаната, сол и черен пипер и половината се изсипва върху тиквичките и рикотата във формата.

Покрива се с останалите тиквички и останалата рикота. Залива се с останалата яйчена смес.

Пече се в загрята фурна на 180 градуса около 40 мин.