Чийзкейк „Ню Йорк“
за 12 парчета, 65 мин
Продукти
150 г меки бисквити или сладък сухар
60 г масло
400 г крем сирене
600 г заквасена сметана
150 г захар
1 с.л. царевично нишесте
3 яйца
250 г сладко от малини
Приготвяне
Бисквитите се смилат фино. Слагат се в разтопеното масло и се разбърква, докато ги поеме.
Покрива се плътно дъното на кръгла форма за торта с намаслените бисквити.
Запича се в предварително загрята умерена фурна 10 мин. Оставя се да изстине.
Крем сиренето, заквасената сметана, захарта, нишестето и яйцата се разбъркват на гладка смес и се излива във формата.
Отгоре се гарнира с гъстата част от малиновото сладко. Леко се разбърква с дървено шишче, за да влязат от малините в сместа.
Формата се завива отвън, но не и отгоре с алуминиево фолио. Пече се на водна баня 45 мин. в загрята фурна на 150-160 градуса, като водата не трябва да завира.
Декорира се с останалата по-рядка част от малиновото сладко.
Оставя се да изстине и се слага в хладилника за няколко часа да се стегне.
Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.