Чийзкейк „Ню Йорк“

за 12 парчета, 65 мин

Кухня
09:33 - 25 Май 2020
1499
Чийзкейк „Ню Йорк“

Продукти

150 г меки бисквити или сладък сухар

60 г масло

400 г крем сирене

600 г заквасена сметана

150 г захар

1 с.л. царевично нишесте

3 яйца

250 г сладко от малини

 

Приготвяне

Бисквитите се смилат фино. Слагат се в разтопеното масло и се разбърква, докато ги поеме.

Покрива се плътно дъното на кръгла форма за торта с намаслените бисквити.

Запича се в предварително загрята умерена фурна 10 мин. Оставя се да изстине.

Крем сиренето, заквасената сметана, захарта, нишестето и яйцата се разбъркват на гладка смес и се излива във формата.

Отгоре се гарнира с гъстата част от малиновото сладко. Леко се разбърква с дървено шишче, за да влязат от малините в сместа.

Формата се завива отвън, но не и отгоре с алуминиево фолио. Пече се на водна баня 45 мин. в загрята фурна на 150-160 градуса, като водата не трябва да завира.

Декорира се с останалата по-рядка част от малиновото сладко.

Оставя се да изстине и се слага в хладилника за няколко часа да се стегне.

Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.