Чумата мори българските свине, политическата коректност – германските

Меркел да дава пържолите насам, щом не й трябват вече

Коментар
15:33 - 26 Юли 2019
6488
Чумата мори българските свине, политическата коректност – германските

Спомням си една стара документална лента за Рангел Вълчанов, май се казваше „Между два филма”, в която режисьорът разказваше за спомените на дядо си от Балканската война. „Моето момче, войната е една много свинска работа”, казал му старият шоп. Е, днес май е станало точно обратното. Свинските работи са се превърнали в истинска война.

Краси Каракачанов е мобилизирал армията и военна полиция да трескат с калашници от бойни хеликоптери грухчовците заради африканската чума, все едно са човекоядни зомбита от евтин сериал по НВО. Не „Световна война Z”, а направо „Световна война Грух”. Ятаци по села и паланки крият зурлестите си домашни любимци в плевни и землянки, както едно време са крили Митко Палаузов. Истински чумав фашизъм, есесовски геноцид на розовите чифтокопитни.

Колкото и страшна да е африканската чума, трижди по-фатална обаче може да се окаже чумата на съзнанието, обвита в бурката на политическата коректност. Следната новина взриви социалните мрежи в Германия в последните дни: две детски градини в Лайпциг искат да извадят свинското месо от менюто на децата - от уважение към мюсюлманчетата. Покрай пържолите изгарят и желираните бонбони и всичко, докоснато с мазна и нечиста неверническа ръка, която е била в контакт с прасе.

Заговори се с недомлъвки за „културен диктат”, някакъв странен евфемизъм за неолиберално малоумие. Днес е свинското, утре ще забранят на децата да четат за „Палечка”, защото е обидна за ниските на ръст, после „Пинокио” за щетите, нанесени върху екологичните стандарти в дърводобивната индустрия. И накрая ще заповядат на хлапетата в градината да не треперят като вдигнат температрура, защото така се гаврят с нечувания синдром на Ангела Меркел.

Шегата на страна, от цялата тази грандиозна простотия ние можем да излезем на далавера. Като си изколим свинете, вместо да минаваме на друсаното с амфетамини пилешко или на безбожно скъпото и бъкано от тении говеждо, може да си внесем пържоли от Германия на преференциални цени. На тях вече така и така не им трябва за нищо. Само налагаме киселото зеле в бидоните и поминъкът на населението е осигурен. Както е казал дядото на Рангел – свинска работа. Приятен апетит.