Цветница с Lupa.bg: Гювеч с риба и зеле
за 4 порции, 65 мин
Продукти
600 г филе шаран без кожа или друга риба по избор
2 с.л. лимонов сок
1 зелка - около 800 г
1-2 червени чушки
1-2 жълти или зелени чушки
4 домата
2 глави лук
2 с.л. масло
100 мл бяло вино
250 мл рибен или друг бульон
3 клонки мащерка
1 дафинов лист
сол, бял и черен пипер.
Приготвяне
Филето риба се нарязва на 8 големи парчета. Подправя се с лимоновия сок, сол и бял пипер.
Изчистеното от твърдите части зеле се нарязва на тънки ивици.
Почистените от семето чушки се нарязват на малки лентички.
Доматите се нарязват на парченца.
Обеленият лук се нарязва на кръгчета.
Разтопява се маслото и се запържват всички зеленчуци заедно около 8 мин. с разбъркване.
Сипват се виното и бульонът и кипва.
Рибата се слага върху зеленчуците.
Добавят се мащерката и дафиновият лист и се готви на тих огън 10-15 мин.
Подправя се със сол и черен пипер.
Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.