Цветница с Lupa.bg: Средиземноморска рибна салата в чаша
за 8 броя, 30 мин
Продукти
400 г филе риба по избор
½ зелена салата
150 г чери домати
80 г черни маслини без костилките
200 г риба тон от консерва
1 с.л. лимонов сок
малко брашно
4 с.л. зехтин
2 с.л. бял балсамов оцет
сол и черен пипер
Приготвяне
Зелената салата се накъсва едро. Чери доматите се разполовяват. Отцедената риба тон се раздробява.
Подсушеното филе риба се посолява ин се намазва с лимоновия сок. Нарязва се на кубчета и се овалва в брашно.
Загрява се 2 с.л. зехтин и се запържва рибата отвсякъде 2-4 мин. Отцежда се върху кухненска хартия.
Останалият зехтин се разбива с балсамовия оцет, сол и пипер.
Смесва се всичко за салатата и се овкусява с дресинга. Разпределя се в чаши.
Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.