Д-р Костадин Георгиев - Калки пред Lupa.bg: Антиваксърите да отплават с кораба на глупостта

Актуално интервю
15:00 - 02 Септември 2021
13259
Д-р Костадин Георгиев - Калки пред Lupa.bg: Антиваксърите да отплават с кораба на глупостта

Д-р Костадин Георгиев - Коцето-Калки, сподели позицията си по най-горещата тема в момента - тази за ваксините срещу Covid и огромната маса от антиваксъри, които виждат по-голямата опасност не в самия вирус, а в имунизацията. На фона на тревожната статистика, че у нас, хората, получили първа и втора игла са по-малко от 20 процента, медикът аргументира мнението си и с исторически факти. Самият той наскоро е преболедувал Covid, но е изкарал инфекцията леко, благодарение на това, че е бил ваксиниран.  

Ето и емоционалната, но и аргументирана позиция на д-р Георгиев-Калки пред Lupa.bg:  

Спомняте ли си аплодисментите за медиците в Италия '2019? Странно нещо е човешката памет нали? Каквото си иска помни и каквото си иска забравя. Едва ли ще си спомните за Луи Пастьор, Робърт Кох и другите "ловци на микроби", някои от които пожертваха живота си, за да открият лек срещу нелечими болести. Лек, наречен ваксина. От 1796 досега науката за ваксините избави човечеството от най-тежките зарази. И ето дойде Covid и сякаш с него се разрази една по-тежка и нелечима зараза - антиваксърството.

С лека ръка и настоятелна глупост анти ваксърите организираха постоянно интернет-аутодафе на всички медицински усилия от вековете досега. И не само медицински. Обикновено те развиват и теорията за "плоската земя", "кухата планета" и ... Едва ли коронавирусът щеше да нанесе толкова поражения, ако нямаше за партньор невидимият вирус на глупостта. Когато Буда Шакямуни обяснявал пред учениците си теорията за клешите (прев.було - затъмнение на ума, пречка пред просветлението - бел.авт), на първо място той поставил невежеството, след това гнева, страха и т.н.

Аз бих го нарекъл воинстващо невежество - на хора, които така подбират отскубнати медицински факти, само и само да не погледнат истината в очите и да заблудят другите. А истината е проста: има вирус убиец, има лек - край на дисертацията. Зад тази дисертация на всеки лекар стои 6 години следване, повече от 43 изпита, 3 години следдипломна квалификация, още изпити, 30 години лечебна работа, перманентно обучение и тънките граници да взимаш решение, напр. като следиш сатурацията и още 30 показателя. Споделяно с мен редовно от близките ми лекари в ковид-отделенията, където някои за последно дишат въздуха на този свят, а оцелелите си заминават с половин бял дроб и непредвидими поражения.

Тук антиваксърът възкликва "Глупости!" и продължава грамофонът му от година 2020 "Такъв вирус няма!", "Чипират ни!", "Да се организираме!"

Организацията, приятели мои, и непознати безпросветни, е една и тя се нарича АНТИТЕЛА. Може да ги придобиете по трудния начин, като рискувате живота си, вашият и на родителите си, или по лесния, като погледнете истината в очите. Отидете в едно отделение и станете доброволец за 10 дни. Отковете пирончетата на приятеля Андрей и го попитайте как е на оня свят? Върнете обонянието на една моя близка, или повредния бял дроб на колегата ми Р.Р. ...

Ще попитате: защо на 6-ия месец след ваксина се заразихте, докторе? Да, драги, няма вечни антитела, има крива, по която намаляват и има и нов щам. Има и реваксинация. Но само с ваксината ще избегнеш тежко състояние, тежки и неясни усложнения или "по-добрия свят", към който отлетяха немалко мои познати, а други все още виждат тунела.

Житейски и професионално имах щастието да се докосна до различни видове медицина - народна медицина от България, Тибет, Индия и Монголия, йога-медицина, акупунктура, аюрведа, енергийна медицина ... Моят дълбок поклон пред всички тях. Всички те са единни в едно - профилактиката е най-добрата медицина. Ваксините са върхово постижение на профилактиката. Да, като всяко лекарство те не са съвършени, като всяко лекарство имат процент странично действие. Но ти кое избираш - да те боли 2 дни рамото или да те удари товарния влак?

Знам колко хейт ще отнеса дотук и затова предлагам експеримент, вярвам че всички засегнати ще се съгласят - да изберем "свободна зона" някъде в кухата земя и нека там заживеят всички антиваксъри. Ще платя за кораба. Който оцелее - оцелее. Като в 1347 година*.

Побързайте H.M."Stupidity отплава скоро!"** 

* чумата в Европа отнесла половината население

** H.M=Her Majesty - стои пред името на кралски кораб

Заради разрастването на Covid-епидемията, турнето на "Секс, наркотици и рокендрол" в Европа се отменя за 4 път. Турнето на "Калки и приятели" беше спряно през цялата зима, информира Калки.