Демерджиев успокои: Готови сме да реагираме незабавно, ако ни застигне земетресение!

Имаме данни за един пострадал българин, но тя все още не е потвърдена, заяви вътрешният министър

Свят
18:53 - 06 Февруари 2023
2402
Демерджиев успокои: Готови сме да реагираме незабавно, ако ни застигне земетресение!

"ГД "Пожарна безопасност и защита на населението" е много добре структурирана и организирана. Имаме готовност да реагираме незабавно, ако ни застигне подобно бедствие", заяви вътрешният министър Иван Демерджиев.

"Имаме данни за един пострадал българин, но тя все още не е потвърдена. Те поискаха спасители с 20 машини, 58 служители на дирекцията бяха заделени да заминат за Турция, те заминаха. Спасители от БЧК, заедно с пет обучени кучета, заминават тази вечер за Турция.

Уведомили сме ги за палатки, хуманитарни стоки и материали. Всичко, което бъде поискано, имаме готовност да изпълним. Можем да разширим помощта си. Очакваме да разберем какви са нуждите на турската страна", добави той.

"Около 200 човека бяха блокирани на техните пунктове. Това са 200 човека, държани в т.нар. "ничия земя", които часове не са обработвани от граничните власти на РСМ. Причината - липса на политическа воля", коментира пред БНТ Демерджиев напрежението по границата на 4 февруари за честванията на Гоце Делчев.

Според него, желанието на Република Северна Македония да продължи по европейския и път, е само на думи, но не и на действия.