Денков: Съставът на МС беше приет на националните съвети на ПП-ДБ

С ГЕРБ си нямаме доверие, но имам доверие на Габриел, обяви кандидат-премиерът

Политика
09:03 - 02 Юни 2023
4898
Денков: Съставът на МС беше приет на националните съвети на ПП-ДБ

Съставът на МС беше приет вчера на всички национални съвети на ПП-ДБ. Проекто-кабинетът, който излезе в края на деня, е това, което сме предложили за приемане. Това заяви пред медиите номинираният за премиер от ПП-ДБ академик Николай Денков. Той заяви, че предстои финален разговор с Мария Габриел.

Предишният състав беше изваден в съвсем друга ситуация, но сега се говори за търсене на състав, който да получи по-широка парламентарна подкрепа. Съставът е насочен към включване на повече експерти, каза той.

Денков благодари на всички, които са се съгласили да участват в първия състав и допълни:

"Няколко политически лица трябваше да ги изтеглим, за да стане по-неутрален кабинетът. Съставът трябва да бъде и обществено приемлив.

Ясно е, че за да търсим парламентарно мнозинство, трябва да имаме и обществена подкрепа, че този състав не е направен, за да бъде партиен, а да свърши работа. Всеки един от номинираните си тежи на мястото и ще може да свърши работата", каза Денков.

"Истината е, че с ГЕРБ си нямаме доверие. В разговорите с Мария Габриел виждам, че на нея мога да ѝ имам доверие. Разговорите с нея вървят конструктивно и аргументите се чуват. Съставът на правителството е консенсусен”, добави представителят на ПП.