Девесилово пиле със зеленчуци и паста

за 4 порции, 90 мин

Кухня
08:13 - 25 Юни 2019
2117
Девесилово пиле със зеленчуци и паста

Продукти

1 пиле

3 глави лук

1-2 дафинови листа

12 зърна черен пипер

сол

300 г корен целина

400 г моркови

150 г пресен лук или праз

150 г пащърнак

150 г коренчета магданоз

200 г тиквички или тиква

175 г паста по избор

1-2 клонки девесил

Приготвяне

Пилето се слага да се вари в около 3 л вода.

Лукът без да се бели се разполовява и се запича на сух тиган откъм разреза. Добавя се при врящото пиле заедно с дафиновия лист, зърна черен пипер и сол. Вари се на тих огън 15 мин.

Половината целина и моркови се нарязват на едри парчета и се добавят при пилето. Готви се всичко около 1 час.

Останалите целина и моркови, пащърнакът, корените магданоз, тиквата или тиквичките, празът или пресният лук се нарязват на парчета около 2 см.

Свареното пиле се изважда и се обезкостява. Месото се нарязва на кубчета 2 см.

Бульонът се прецежда и се кипва отново. Слагат се нарязаните зеленчуци и се готви на средна температура 10-15 мин.

Пастата се сварява ал денте във вряща подсолена вода. Отцежда се и се добавя в ястието заедно с пилешкото месо. Поръсва се с наситнен девесил.

200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" - само за 1 лев.

Очаквайте скоро специалното печатно издание "Домашно консервиране" - за всеки сезон.