Диня салата с краставица
за 4 порции, 25 мин
Продукти
4 малки дини (може да са 2 или 1, ако са големи)
2 краставици
1 шепа листенца мента
1 ч.л. кориандър семена
1 ч.л. меланж пипер на зърна
1 лимон
1 ч.л. кафява захар
сол
4 с.л. олио
Приготвяне
Отрязват се капачета на дините и се изрязва плодовата маса.
Претегля се около 600 г плод, почиства се от семките и се нарязва на малки парченца – хапки.
Обелените или не краставици се нарязват на същия размер парченца. Смесват се с динята.
Кориандърът се запича на сух тиган – семенцата може да останат цели или да се счукат леко.
Разбива се изцеденият лимонов сок със захарта, сол и олиото. Смесва се с леко счуканите зърна меланж пипер, с кориандъра и с нарязаната на лентички мента.
С дресинга се овкусява салатата. Връща се в издълбаната диня.
200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" - само за 1 лев.
Търсете актуалния брой с акценти: "Пълнен патладжан в 5 свежи летни варианта" и "Как се прави кръфин – новият сладкиш между кроасан и мъфин".