Диня салата с краставица

за 4 порции, 25 мин

Кухня
10:09 - 08 Септември 2019
3411
Диня салата с краставица

Продукти

4 малки дини (може да са 2 или 1, ако са големи)

2 краставици

1 шепа листенца мента

1 ч.л. кориандър семена

1 ч.л. меланж пипер на зърна

1 лимон

1 ч.л. кафява захар

сол

4 с.л. олио

 

Приготвяне

Отрязват се капачета на дините и се изрязва плодовата маса.

Претегля се около 600 г плод, почиства се от семките и се нарязва на малки парченца – хапки.

Обелените или не краставици се нарязват на същия размер парченца. Смесват се с динята.

Кориандърът се запича на сух тиган – семенцата може да останат цели или да се счукат леко.

Разбива се изцеденият лимонов сок със захарта, сол и олиото. Смесва се с леко счуканите зърна меланж пипер, с кориандъра и с нарязаната на лентички мента.

С дресинга се овкусява салатата. Връща се в издълбаната диня.

200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" - само за 1 лев.

Търсете актуалния брой с акценти: "Пълнен патладжан в 5 свежи летни варианта" и "Как се прави кръфин – новият сладкиш между кроасан и мъфин".