Домашна горчица с мащерка и розмарин (+ агаве сироп или мед)

за 2 бурканчета по 250 мл, 30 мин

Кухня
12:32 - 13 Май 2024
6002
Домашна горчица с мащерка и розмарин (+ агаве сироп или мед)

Продукти

240 г семена синап

¼ ч.л. сол

1 с.л. лимонов сок

150 мл оцет

2 с.л. сироп от агаве или мед

4 клонки мащерка

4 клонки розмарин

 

Приготвяне

Семената синап се смилат или счукват на фино синапено брашно.

Синапеното брашно се смесва със солта.

Кипва се 350-400 мл вода с лимоновия сок, оцета и агаве сиропа или меда. Оставя се да изстине 5-10 мин.

Течността се добавя към синапеното брашно и се пасира – може и само да се разбърка.

Наситняват се мащерката и розмаринът и се смесват с горчицата.

Пълнят се бурканчета и се затварят плътно.

Неотворена горчицата се запазва 5-6 седмици.