Домашна горчица с мащерка и розмарин (+ агаве сироп или мед)
за 2 бурканчета по 250 мл, 30 мин
Кухня
12:32 - 13 Май 2024
11728
Продукти
240 г семена синап
¼ ч.л. сол
1 с.л. лимонов сок
150 мл оцет
2 с.л. сироп от агаве или мед
4 клонки мащерка
4 клонки розмарин
Приготвяне
Семената синап се смилат или счукват на фино синапено брашно.
Синапеното брашно се смесва със солта.
Кипва се 350-400 мл вода с лимоновия сок, оцета и агаве сиропа или меда. Оставя се да изстине 5-10 мин.
Течността се добавя към синапеното брашно и се пасира – може и само да се разбърка.
Наситняват се мащерката и розмаринът и се смесват с горчицата.
Пълнят се бурканчета и се затварят плътно.
Неотворена горчицата се запазва 5-6 седмици.