Доматена салата с боб и хляб
за 4 порции, 30 мин
Продукти
400 г домати
4 с.л. зехтин или олио
1 глава червен лук
200 г сварен и отцеден едър боб
1-2 с.л. оцет
1 щипка захар
сол и босилек
150 г чабата или друг хляб
Приготвяне
Хлябът се начупва на едри хапки, слага се в тавичка с хартия за печене, полива се с половината зехтин или олио и се запича до хрупкаво златисто в загрята гореща фурна.
Смесват се зеленчуците – доматите на едри парчета, червеният лук на тънки ивички.
Прибавя се и бобът и се разбърква.
Залива се с дресинг от останалия зехтин или олио, оцета, щипката захар, сол и се разбърква.
Гарнира се с парчетата хляб и с листенца босилек.
Оставя се около 10 мин. да престои.
Търсете специално колекционерско издание на "Кулинарен уикенд" - готварска книга 84 стр. със 110 избрани, топ рецепти от списанието. Най-уникалните ястия в 10-годишната история на изданието само за 2 лева.