Доматена салата с боб и хляб

за 4 порции, 30 мин

Кухня
11:18 - 16 Февруари 2020
2712
Доматена салата с боб и хляб

Продукти

400 г домати

4 с.л. зехтин или олио

1 глава червен лук

200 г сварен и отцеден едър боб

1-2 с.л. оцет

1 щипка захар

сол и босилек

150 г чабата или друг хляб

Приготвяне

Хлябът се начупва на едри хапки, слага се в тавичка с хартия за печене, полива се с половината зехтин или олио и се запича до хрупкаво златисто в загрята гореща фурна.

Смесват се зеленчуците – доматите на едри парчета, червеният лук на тънки ивички.

Прибавя се и бобът и се разбърква.

Залива се с дресинг от останалия зехтин или олио, оцета, щипката захар, сол и се разбърква.

Гарнира се с парчетата хляб и с листенца босилек.

Оставя се около 10 мин. да престои.

Търсете специално колекционерско издание на "Кулинарен уикенд" - готварска книга 84 стр. със 110 избрани, топ рецепти от списанието. Най-уникалните ястия в 10-годишната история на изданието само за 2 лева.