Екзотика с Lupa.bg: Плодове върху горещо барбекю
Да нахвърляме и плодове върху горещото барбекю, освен традиционните мръвки и зеленчуци.
Получава се прекрасен десерт, който може да прерасне в чудо с бърза добавка на сладолед, кисело мляко, сметана, ароматни билки.
Печените плодове все пак могат да служат и за по-екзотична гарнитура на печените на скара меса, риба, морски дарове.
Предлагаме най-лесния начин за плодове на барбекюто (в случая ананас) - просто поръсени с подправки. Следват и още две по-разкошни рецепти - за ябълки и за банани.
Кокосов ананас с бахар
за 6 порци, 25 мин
Продукти
1 ананас
5 зърна бахар
2 с.л. кафява захар
4 с.л. кокосови стърготини
2 с.л. олио
6 с.л. кленов сироп или мед
Приготвяне
Бахарът се счуква с кафявата захар. Кокосовите стърготини се запичат на сух тиган до леко жълто.
Ананасът се изчиства и се нарязва на филийки с дебелина 2 см. Намазва се с малко олио.
Запича се на много гореща скара от двете страни до златисто кафяво от всяка страна. При обръщането се поръсва с бахаровата захар.
Ананасовите резени се поливат с кленов сироп или мед и се поръсват с кокосовите стърготини.