Екзотика с Lupa.bg: Плодове върху горещо барбекю

Кухня
18:52 - 21 Август 2021
2769
Екзотика с Lupa.bg: Плодове върху горещо барбекю

Да нахвърляме и плодове върху горещото барбекю, освен традиционните мръвки и зеленчуци.

Получава се прекрасен десерт, който може да прерасне в чудо с бърза добавка на сладолед, кисело мляко, сметана, ароматни билки.

Печените плодове все пак могат да служат и за по-екзотична гарнитура на печените на скара меса, риба, морски дарове.

Предлагаме най-лесния начин за плодове на барбекюто (в случая ананас) - просто поръсени с подправки. Следват и още две по-разкошни рецепти - за ябълки и за банани.

Кокосов ананас с бахар

за 6 порци, 25 мин

 

Продукти

1 ананас

5 зърна бахар

2 с.л. кафява захар

4 с.л. кокосови стърготини

2 с.л. олио

6 с.л. кленов сироп или мед

 

Приготвяне

Бахарът се счуква с кафявата захар. Кокосовите стърготини се запичат на сух тиган до леко жълто.

Ананасът се изчиства и се нарязва на филийки с дебелина 2 см. Намазва се с малко олио.

Запича се на много гореща скара от двете страни до златисто кафяво от всяка страна. При обръщането се поръсва с бахаровата захар.

Ананасовите резени се поливат с кленов сироп или мед и се поръсват с кокосовите стърготини.