Есил Дюран: Подмладих се с кислородна процедура

Чувствам се като на 27 години, спрях цигарите и живея здравословно

Актуално интервю
19:09 - 21 Януари 2019
6216
Есил Дюран: Подмладих се с кислородна процедура

Есил Дюран е сред най-обичаните изпълнители на родната сцена. Завършила е Националната музикална академия в класа на Ирина Чмихова, специалност „Поп и джаз пеене”. Освен певица с няколко хитови албума зад гърба си, е текстописец и моден дизайнер. Участвала е в журито на риалити форматите „Мюзик айдъл” и „България търси талант”.

В последно време красавицата записа няколко хита и почитателите й веднага забелязаха, че изглежда „тотално обновена”. Пред репортер на Lupa изпълнителката на „Луда съм, че те обичам”сподели, че се е подложила на серия разкрасителни процедури, характерни за звездите на Холивуд. Интервенциите  не били никак болезнени, а много приятни. Ефектът – мигновен.

 

- Г-жо Дюран, поздравления за новата ви визия, за избора ви на нов здравословен начин на живот. Научихме, че наскоро сте преминала през нова серия от разкрасителни процедури, характерни за холивудските знаменитости  като Джей Ло и близначките Мери-Кейт и Ашли Оулсен. С какво точно поглезихте лицето си?

- Аз пробвам всичко ново, което излиза по отношение на красотата и на запазването на свежестта и младостта на кожата, защото от край време аз не спя нощем. Независимо дали имам ангажимент или нямам – спането ми е трудно. Безсънието ме и като вид режим. Дълги години моята работа е била свързана с нощта по някакъв начин и режимът ми обърнат наопаки. Не мога да използвам нощните часова за сън, а това уврежда кожата ми. За това се старая страшно много да я поддържам в приятен вид като компенсирам не спането с разкрасителни процедури. Лиших се дори от цигарите и отказах тютюнопушенето в името на това да задържа младостта по-дълго. Трудно беше, защото нощният живот се свързва с цигарен дим, алкохоли. Не пия, не пуша – гледам да спазвам всякаква добра хигиена. Много е важно да задържим младостта и външно и вътрешно. За това избрах подмладяване по холивудска системата силк пил, която у нас се предлага в столичната клиника  „Jewel Skin Clinic”. Стефка Сиракова е моят специалист, на когото имам пълно доверие. Жената, докато е млада си мисли, че не е нужно да полага кой знае каква грижа. Купува си един скъп крем и край. Но нещата не свършват до там. Кожата е единственото нещо, което ако инвестираш в него ни се връща стократно, защото не е скъпа дреха, на която да се порадваш, а после да я захвърлиш. На хубавата кожа модата не й минава.

- В какво точно се изразяваше разкрасителната ви процедура?

- Напоследък всички женски разкрасителни процедури са много приятни. Чрез вакуум се изчиства цялата кожа от нечистотии, черни точки и всякакви проблеми. Нещо като моментен пилиг. Вакуумът изтегля токсините от нездровословните храни, отравяния въздух, фините частици. Веднага след това се вкарва серум, чието количество е определено от дерматоложката и е индивидуално. За силно дехидратирана кожа се вкарва един серум, за по-слабо друг.При загуба на еластичност се вкарва повече колаген, който провокира самата кожа да произвежда повече колаген. Получава се верижна реакция. Процедурата трае около половин час. Правя я почти при всяко важно събитие. Много се радвам, че в България вече имаме достъп до всички холивудски новости, не е като преди да идват у нас със закъснение. Камерите вече са много модерно поколение и всеки недостатък става видим.

- Преди това прибягвала ли сте до услугите на дерматолози, козметици?

- Разбира се, харесвам ми любимата процедура на Мадона – вкарване на кислород в кожата. Много съм доволна. Процедурите не са болезнени, а резултатът е видим. Дори нанесеният грим, стои по-различен начин. Някои жени грешат, като смятат, че хубавият грим може да замаже всякакви недостатъци. И аз дори си мислех така, но разбрах, че съм бъркала. Няма грим, който да покрие грозната кожа. Човек първо се грижи за основата на къщата, а след това за фасадата й. Така е и с лицето на жената.

- Как се вкарва кислородът?

- С една малка машинка, която отваря порите и вкарва кислород. Той е много важен за кожата, защото тя също диша.

- Спазвате ли диета, която да се отразява освен на килограмите и на кожата ви?

- Важно е човек да се замисли какво прави, за да спре да си вреди. Тютюнопушенето и прекомерната употреба на алкохол със сигурност увреждат много кожата. След тях най-вредни са сладките неща и шоколадите. Категорична съм, че те трябва да се употребяват по-ограничено. Мазните храни трябва да излязат от менюто ни. Аз не ям мазно. Храня се здравословно не само заради кожата на лицето си, но и заради фигурата. Казала съм на приятелките си, че след 40 години храната трябва да бъде намалена с 60% при всяка жена, защото метаболизмът се променя. Крайно против съм тестените изделия, защото те са захари. Забелязала съм, че колкото повече тестени изделия яде човек, толкова по-бързо остарява. Захарите ускоряват остаряването на клетките. Особен ускорител е белият хляб. Полезната храна, която наистина не образува бръчки е сьомгата. Била съм на сьомга с месеци и съм забелязала, че изглажда пачия крак, благодарение на Омега3 в нея. Но истината е, че човек не може да продължи вечно на сьомга. Въпреки това в хладилника си винаги имам под ръка по 300 грама сьомга задължително. Разпределям си ги за една седмица. Ако човек няма възможности за сьомга, му препоръчвам да яде скумрия. Та като качества се доближава донякъде до сьомгата. Обичам да се грижа за себе си и да виждам резултатите от това.

- Правите ли си хранително-здравословни експерименти?

- Да, напоследък съм си поставила за цел да покажа как една жена, доближаваща 50-те години може да изглежда по-добре от 20 годишно момиче. Забелязвам, че при положени усилия на 50 може да си докараш видим възраст от 30 години, защото 20 са съвсем малко. На 50 кожата също може да е сияеща и изпълнена с живот. Всичко зависи от самата жена – какво носи вътре в себе си, какъв е духът й, какъв интелектуален багаж е събрала.

- Плодове или зеленчуци – кое е по-добре за здравето?

- Във всяка стая на дома си имам фруктиера, пълна с плодове. Правя го, за да ги виждам. Ако няма плодове пред очите ми, няма да се сетя да ги ям. По теорията на фън шуй носят берекет. Колкото повече плодове в дома, толкова повече финанси. Зеленчуците държа в кошници, които са постоянно пред погледа ми. Не обичам сурови зеленчуци.

- На колко се чувствате след поредната процедура?

- Не ме питайте за годините. Аз винаги се чувствам адски млада. Обичам да съм закачлива, да флиртувам, да нося сладката лудост на младостта. Усещам се на около 27 години. Около 30 жената разбира за какво иде реч. Човек на 20 все още не е наясно за себе си, камо ли за света. За това и не бих искала да съм на 20 години. Искам да кажа на дамите, че не бива да забравят грижите и за шита…

- Да, тя също издава възрастта ни?

- Кожата и става тънка с годините, нарбъчкана. Шията издава най-точно годините. След ней-най големите издайници на женската възраст са ръцете и лактите. За това се подлагам и на процедури за пръстите – правя им специални ръкавици-маски. Високите токове увреждат стъпалата ни. И за тях правя маски. Мои приятели ме питат: „Какво правиш през свободното си време”, т.е когато не се занимавам с музика и мода. Отговарям им: „Всяка свободна минута съм посветила на красотата си”.

- Мнението ви за ботокса?

- Аз лично го ползвам и харесвам. Когато е с марка, не вреди. Някой ден ще напиша пред дома си на огромна табела: „Хора, не прекалявайте с нищо”, защото точно прекаляването ни вреди във всяко едно отношение. За мен е нормално жената два пъти в годината да ползва ботокс. Когато пея правя различни гримаси и челото ми става като пътна карта от бръчки. За това ползвам ботокс.