Фандъкова на тайна среща с ДБ

Кметицата и кандидатка за четвърти мандат не търсила подкрепа на "Кърниградска"

Политика
16:41 - 29 Октомври 2019
4799
Фандъкова на тайна среща с ДБ

Кандидат-кметът за София Йорданка Фандъкова е била на тайна среща с лидерите на "Демократична България". Тя е била на спявка с Христо Иванов и ген. Атанас Атанасов в ранния слелдобед на "Кърниградска", като е била придружена от заместничката си досега Малина Едрева.  

"Срещата с лидерите Христо Иванов и Атанас Атанасов беше по моя инициатива. Те предпочитаха да не идват в централата на ГЕРБ, а аз не обичам срещи по кафенетата, като че ли се крием, затова казах "Няма проблем, аз ще дойда", обясни Фандъкова пред "Оффнюз". 

По думите й тя не е искала подкрепа за балотажа, защото Демократична България вече обяви позицията си, че няма да подкрепи нито Фандъкова, нито Мая Манолова на втори тур. 

Но ние трябва да работим заедно в общинския съвет, нормално е да споделим политиките си за София първо с партиите, с които сме близки като част от десния спектър, обяснила Малина Едрева, която досега бе председател на групата на ГЕРБ в СОС и е четвърта в листата за съветници на вота. 

Няма тайни, аз казах, че ще разговарям с Демократична България още в нощта след изборите, каза още Фандъкова след рандевуто. 

Снимки: "Оффнюз"