Фандъкова: София е дясна, искам да работя с Игнатов и Бонев

Настоящата кметица призова столичани да излязат да гласуват и на балотажа

Политика
22:09 - 27 Октомври 2019
3531
Фандъкова: София е дясна, искам да работя с Игнатов и Бонев

Настоящият кмет на София Йорданка Фандъкова благодари за доверието на гласувалите за нея. "София показа, че е дясна", обяви тя. И поздрави кандидата на ДБ Борислав Игнатов и независимия Борис Бонев, като даде ясна заявка, че разчита на тяхната подкрепа на втория тур. 

Фандъкова каза, че е много важно за нея да има ясно мнозинство в Столичния общински съвет. И обяви, че вярва, че хората ще излязат да гласуват и на балотажа. За него тя ще разчита на всички софиянци, с които заедно е работила години наред и които искали развитието да продължи, но била готова на разговори и с десните партии. "Има добри, прагматични решения в техните програми и е съвсем естествено да продължим да работим с тях", добави тя. 

Фандъкова каза, че всички избори били трудни. "Всеки ден съм с хората. Разбира се, за 10 години сме направили и много, и пропуски. Готова съм да направим промяна в работата", обяви тя. И даде заявка, че с десните тя можела да се случи. Кметицата подчерта, че не се крие зад общи послания и празни думи. Фандъкова добави, че нямала никакво намерение да търси конфронтация с опонента си Мая Манолова. "Вярвам в интелигентността на софиянци. Става въпрос за конкретни решения за града, а не за общи приказки. Не мисля, че софиянци могат да бъдат лесно манипулирани за промяна, когато става дума за подмяна", коментира Фандъкова. 

Попитана какво би означавала загуба на балотажа, тя каза, че винаги е заставала с лицето си пред всички и че си е научила уроците. "С повече прозрачност и откритост да продължим работата за София", апелира тя. Фандъкова обяви, че се радва на по-голямото присъствие на десни формации в местния парламент. И обеща да бъде на разположение не само следващата седмица преди втория тур, но и след това.